Lara Holistische massage - Massages op maat - Klassieke massage

Werkwijze
Daar waar je gedachten en emoties het vaak ingewikkeld maken, helpt de kracht van aandacht en aanraking om je terug te brengen naar de essentie. Piekeren, stilstand en blokkade kunnen zo veranderen in inzicht, acceptatie en beweging.
Bij Holos massagetherapie is je lichaam de ingang om een klacht of thema in je leven te verkennen. Het laat je ervaren wat je voelt en denkt en is daarmee een uitnodiging tot bewustwording en zelfreflectie.
Een massage kan ontspanning geven maar kan je ook in contact brengen met emoties, weerstand, herinneringen of gedachten. Doordat ik je in een rustig tempo en met aandacht masseer, kun je contact maken met je lichaam en je gevoel. Ik bied je de ruimte om stil te staan en te ontdekken wat er zich in jou afspeelt.

Iedere behandeling begint met een gesprek waarin duidelijk wordt welke massagevorm het meest passend is voor jou op dat moment. Jij staat centraal, jij geeft aan hoe het met je gaat en wat jouw wensen zijn. Hierdoor kan ik me goed op jou blijven afstemmen tijdens heel de behandeling.
In de eerste behandeling kijken we naar waar jouw vraag ligt en kun je kennismaken met mij en mijn manier van werken. Deze behandeling duurt iets langer omdat er tijdens het intakegesprek ook een medische anamnese (voorgeschiedenis) afgenomen wordt.
Na de massage is er nog even ruimte om dat wat je hebt ervaren te bespreken.

De eerste behandeling duurt 90 minuten inclusief een intakegesprek en nagesprek, Vervolgbehandelingen duren ongeveer 75 minuten. Het kan zijn dat je door één behandeling weer genoeg ruimte ervaart om verder te gaan, maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan een langer traject. Dit bekijken we per keer.

Welke massagesoorten?


Bij Holos massagetherapie wordt altijd gekozen voor een massagevorm die aansluit bij jouw vraag. Ik maak gebruik van verschillende massagevormen, zoals Klassieke massage, Haptische massage, Holistic Pulsing, Voetreflexzonemassage, Bindweefselmassage en Polariteitsmassage. Verder werk ik ook met andere begeleidingsvormen zoals bewustzijnsoefeningen en Focussen.

Klassieke massage

Klassieke massage heeft een westerse grondslag en is met name gericht op je spieren, pezen en gewrichten. Door middel van aandachtige knedingen en strijkingen en het masseren van trigger points, wordt de bloedcirculatie, lymfestroom en stofwisseling in je lichaam gestimuleerd.

Lara Holistische massage - Haptische massage
Haptische massage
Haptische massage heeft ook oosterse invloeden. Het is een middelstevige massagevorm met vloeiende bewegingen gericht op de energiestroom in je lichaam. Het werkt op de spieren en energiebanen en draagt de intentie om je aandacht te brengen naar de energieverdeling in je lichaam met de uitnodiging om dit zelf te voelen en te ervaren. Een ontspannende massagevorm waarbij aanraking voorop staat. Haptonomie betekent “de leer van het aanraken” en gaat uit van het belang en de kracht van gevoelens. Je ontwikkelt je sensitiviteit en vergroot je lichaamsbewustzijn.

Lara Holistische massage - Hoofdmassage
Hoofdmassage behoort hier ook toe
Hoofdmassage geeft vaak verlichting bij concentratieproblemen of spanning door stress, hierbij worden je hoofd, nek en gezicht op een rustgevende manier gemasseerd door middel van drukpunten, knedingen en strijkingen.


Holistic Pulsing
Dit is een zachte behandelwijze waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. Je ligt hierbij gekleed op de massagetafel.
Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen word je uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft.

Lara Holistische massage - voetreflexmassage
Voetreflexmassage
Voetreflexmassage heeft als uitgangspunt dat heel je lichaam wordt weerspiegeld op je beide voeten. De conditie van je voeten reflecteert je algehele conditie. Bij voetreflexmassage worden de uiteinden van de zenuw- en energiebanen in je lichaam geraakt en wordt je bloedsomloop, lymfestroom en je energiestroom beïnvloed.
Deze massage heeft invloed op heel je lichaam en daarmee op jou in zijn geheel. Voetreflexmassage is- ook als aanvulling op een reguliere behandeling - uitstekend bij:Bindweefselmassage
Deze massage bestaat o.a. uit het rollen van de huid.
Zones van de huid hebben een relatie met organen, spieren en lichaamsfuncties. Door bindweefselmassage toe te passen op het betreffende gebied is het mogelijk om in contact te komen met het bijbehorende orgaan of lichaamsdeel.
Je kunt je bewust worden van wat er “onderhuids” speelt, of letterlijk gaan voelen hoe je in je vel zit. Vaak geeft deze massage een ervaring van ruimte.

Polariteitsmassage
Deze massagevorm richt zich op de plus- en minpolen in de energiecentra van het lichaam. Door het aanraken van de 7 hoofd chakra’s kun je je bewust worden van de verschillende levensenergieën die bij elk chakra horen.

Focussen
Focussen is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar van binnen is, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen.
Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet.
Focussen is de rode draad in de massagetherapie, maar kan ook plaatsvinden in gesprek.

Stoelmassage (deze massage staat los van holistische massagetherapie en is apart te boeken)
Stoelmassage is een effectieve massage die in 15 tot 20 minuten hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen behandelt. Deze massage is speciaal ontwikkeld om in korte tijd een zo volledig mogelijke behandeling te geven en is gericht op die gebieden waar je de meeste klachten oploopt door stress, verkeerde lichaamshouding en steeds herhaalde bewegingen. De stoelmassage geeft direct energie met een algemeen gevoel van welzijn als resultaat.

Bij regelmatige behandeling verminderen klachten zoals hoofdpijn, nek- en schouderpijn, rugklachten en RSI. Ook verbetert je concentratievermogen. De massage vindt plaats op een speciale stoel waarbij je je kleding aanhoudt. Hierdoor is de massage zeer toegankelijk voor iedereen en kan ze bijna overal uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld op kantoor, een beurs of bij een evenement. De stoelmassage geef ik ook in mijn praktijk. Voor meer informatie of een offerte klik hier.